#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Dotaz

Dotaz, 25. 10. 2020

Dobrý den chtěl bych se zeptat když je mi patnáct a měřím přibližně 166.5cm ale furt dá se říct dost rostu jelikož jsem před půl rájem měl 172cm tak jestli to mám šanci vytáhnout alespoň tak na těch 195cm jelikož máma:167cm otec:168cm děda:179cm praděda 186cm děda od otce přibližně 177cm
A bratr otce přibližně 190cm.
Starava velmi dobrá beru doplňky stravy jako vápník vitamín D a K2 omega 3 a jód.
Sportovní aktivity karate kickbox a tréningy fitnes silové i oběmové i s vlastní vahou.
Chodím hodněkrát i s krokoměrem a půjdu vždy tak 10tisíc kroků rekord kroků bylo skoro 50tisíc za den a přes noc jsem pak vyrostl o 2.5cm.
Kolik teda mám šanci mít cm po ukončení růstu.
A chtěl bych se zeptat jak je to s tím když jsou ty řady na internetu díky kterým si múžu o pár cm natáhnou nohy jako třeba ty s tím jak se např zavěší nohy z postele a jsem tak třeba 5hodin Atd...
A jestli je nějaký způsob jak si přidat pár cm neboli jak rychleji vyrůst.
A jestli když bych se zavěšoval často na hrazdu tak když mi to na rovná více páteř a pak už se na tu hrazdu přestanu věšet tak jestli se mi ta páteř opět neslehne.
A ještě jestli ty aplikace na protahování jako ty co mi mají přidat pár cm tak jestli fungují alespoň trochu??????

MUDr. Stanislava Koloušková, CSc., 27. 10. 2020

Dobrý večer, růst nelze posoudit, protože nejsou dostupná data o růstu ani stupni puberty. Pro růst je důležitá životospráva a způsob života. Pokud je již tůst ukončen, tak neexistují metody jak výšku změnit. Pokud tě to trápí, tak rozeber vše se svým lékařem.

Zaujal Vás tento dotaz?

Také se zeptejte.