#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

187 cm ve 13 letech

Dotaz, 23. 2. 2023

Dobrý den, měl bych dotaz ohledně syna 13 let, momentálně se mi zdálo, že mě již přerostl, a tak jsem ho přeměřil, syn ve 13 letech měří 187cm a 80kg, čeho jsem si všimnul, že má už teď kolení kloub o cca 5cm víš než já, přitom má výška je 185cm, velikost nohy syna je 46, jaká je prosím možná pravděpodobná konečná výška syna. Jen bych chtěl podotknout, že mentální vyspělost odpovídá dospělému muži (18let), pro nás s ženou má až neobvyklou uvědomělost. Děkuji Vám za odpověď.

Pohlaví dítěte Kluk
Výška otce 185 cm
Výška matky 175 cm
Porodní hmotnost
Porodní délka
Délka těhotenství při porodu
doc. MUDr. Marta Šnajderová, CSc., 27. 2. 2023

Dobrý den,
Výška vašeho syna je vzhledem k věku, populační normě i v poměru k očekávané výšce podle rodičů vysoká. U syna ale uvádíte jen současnou výšku. To vyjádření k vašemu dotazu ztěžuje.
Podle rodičovských výšek je střední očekávaná výška vašeho syna v dospělosti 186,5 cm (rozmezí 178-195 cm). Jedná se o teoretický předpoklad. S ohledem na současný věk chlapce se lze domnívat, že jeho výška v dospělosti může přesáhnout očekávanou horní hranici. K přesnějšímu odhadu by pomohlo hodnocení dosavadní růstové křivky a znalost stupně biologické zralosti (pohlavní vývoj a hodnocení kostní maturace). Bez těchto údajů se cestou této poradny k dalšímu pravděpodobnému vývoji růstu nelze spolehlivě vyjádřit. Více informací může přinést vyšetření a rozbor růstu v endokrinologické poradně pro děti.

Zaujal Vás tento dotaz?

Také se zeptejte.