#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

90 cm ve 3 letech

Dotaz, 12. 8. 2021

Dobrý den,
můj syn má momentálně ve 3 letech 90,5cm. Patří vždy mezi nejmenší jak už ve školce nebo na hřišti. I mladší děti jsou většinou vyšší než on. Můžu se zeptat jestli je tato výška v normě, nebo bysme měli být někde pod dozorem?
Vzhledem k tomu, že jsem i já brala jako malá růstový hormon, bych byla ráda kdyby byl můj syn někde hlídaný, ale nase mudr nas nikde nechce poslat.
Dělá mi starosti, aby jako kluk v dospělosti neměřil třeba jen 150 nebo i méně. Děkuji za odpověď

Pohlaví dítěte Kluk
Výška otce 172 cm
Výška matky 148 cm
Porodní hmotnost 2580 kg
Porodní délka 46 cm
Délka těhotenství při porodu 38 týden
Dostupné údaje o výšce

Výška při narození - 46cm
- v 6ti týdnech - 50cm
- ve 3 měsících - 55cm
- v 6ti měsících - 64cm
- v 8 měsících - 69cm
- v 10 měsících - 69cm
- v 1 roce - 74cm
- v 18 měsících - 76cm
- ve 2 letech - 82cm
- ve 3 letech - 90,5cm

doc. MUDr. Marta Šnajderová, CSc., 17. 8. 2021

Dobrý den,
délka vašeho syna byla při narození nižší, v dalším období se zlepšil, nyní je sice drobný, ale výškou na dolní hranici normy. S ohledem na vaši velmi nízkou výšku lze doporučit vyšetření a sledování chlapce v endokrinologické poradně podle místa bydliště. Bude třeba posoudit i příčinu vašeho malého vzrůstu a vaši léčbu růstovým hormonem v dětském věku.
K vyšetření se můžete objednat bez doporučení pediatra. S sebou k vyšetření bude nezbytné přinést „zdravotní knížku“, kterou máte doma a do níž pediatr zaznamenává u vašeho syna shrnující údaje o zdravotním stavu, výšce a hmotnosti při preventivních prohlídkách. Vhodná bude i zpráva z vašeho sledování na endokrinologii, pokud ji máte k dispozici.
Hezký den.

Zaujal Vás tento dotaz?

Také se zeptejte.