#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Dotaz

Dotaz, 29. 3. 2021

Dobrý den chci se zeptat hlavně na mého kamaráda který je strašně malý a to má v čerstvýh patnáctinách kolem 153 cm chtěl jsem se zeptat jestli je pravda že růstový hormon v prášcích může mít několik negativ jako např. rakovina nebo jiné procesy stárnutí tak se ptám jestli je moje výška standartní kolik eventuelně ještě bych mohl vyrůst a jak bych k tomu mohl nejvíce přispět a jak to je s tima práškama kamaráda mám rád a chtěl bych mu pomoci

Pohlaví dítěte Kluk
Výška otce 176 cm
Výška matky 175 cm
Porodní hmotnost 3.74 kg
Porodní délka 51 cm
Délka těhotenství při porodu 40 týden
Dostupné údaje o výšce

176 ráno

prof. MUDr. Zdeněk Šumník, 3. 4. 2021

Dobrý den Matěji, jediné, co můžeš pro svého kamaráda udělat, je doporučit mu vyšetření na dětské endokrinologii - a to čím dříve, tím lépe. Jeho aktuální výška je skutečně velmi malá a čas na případnou intervenci se krátí.
K dalším dotazům: růstový hormon se nepodává v prášcích, jak píšeš, ale aplikuje se injekčně jednou denně v jednoduché podkožní injekci. Jeho použití je vázáno na přesně daná indikační kritéria, není možné léčit každého, kdo je malý nebo se tak cítí. Nežádoucí účinky tato léčba nemá. Tvoje výška je zcela v normě, ovlivnit ji nemůžeš.

Zaujal Vás tento dotaz?

Také se zeptejte.