#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Dotaz

Dotaz, 2. 5. 2021

Dobrý den, velice Vám děkuji za rychlou odpověď na mou otázku. Mohla bych ještě poprosit o vysvětlení věty: ,,Jde o dítě s nitroděložním růstovým selháním.´´ Co přesně si mám pod touto větou představit a jak by se měla situace správně řešit, abych byla případně připravená, co se bude dál dít nebo co by se mělo správně dít.
Pomůže nám jakýkoliv dětský endokrinolog nebo je lepší objednat dceru na dětskou endokrinologii přímo do fakultní nemocnice v Motole.
Moc děkuji.

Pohlaví dítěte Děvče
Výška otce
Výška matky
Porodní hmotnost
Porodní délka
Délka těhotenství při porodu
doc. MUDr. Marta Šnajderová, CSc., 3. 5. 2021

Dobrý večer, na váš dotaz odpovídala kolegyně (v určitých intervalech se lékaři v poradně střídají). Jak vidím z odpovědi, doporučila vyšetření dívky v endokrinologické poradně. Jistě je možné obojí - objednat dceru buď do poradny podle místa bydliště (termín pro objednání bude zřejmě kratší, v případě potřeby bude doporučeno přehodnocení ve FN Motol nebo v jiné větší nemocnici), nebo objednat dívku do poradny ve FN Motol (event. do poradny v jiné větší nemocnici). Na vaše dotazy k intrauterinní růstové retardaci nejlépe odpoví endokrinolog při vyšetření vaší dcery v příslušné poradně.

Zaujal Vás tento dotaz?

Také se zeptejte.