#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Dotaz

Dotaz, 3. 5. 2021

Dobrý den,

chtěla bych se jen zeptat, zda si myslíte, že naše holčička roste dobře... Jsou jí 3 roky a cca od 3 měsíců bojujeme s váhou ikdyž je to velký jedlík (někdy nám i shazovala). Před prvním rokem jsme začali dávat i na doporučení Dr. nějakou tu mléčnou výživu, po které malá celkem přibývala na váze (i tak je to drobeček). Tu jsme zkusili vysadit letos v lednu, a zatím sice přibírá pomalu, ale nehubne.
Naše Dr. mi vždy říká, že je malá a drobná po mně, ale já sama jsem byla sledována pro nízkou výšku v dětství a v dospělosti jsem se léčila se zpomalenou štítnou žlázou, respektive hlavně před těhu a v těhotenství.
Vedle ostatních dětí je sice drobnější, ale najdou se i děti menší nebo stejně vysoké. Tak jsem se jen chtěla zeptat, aby do budoucna neměla nějaké problémy. (Ještě pro upřesnění narodila se v týdnu 39+5.)
Předem děkuji za odpověď.

Pohlaví dítěte Děvče
Výška otce 184 cm
Výška matky 150.5 cm
Porodní hmotnost 2.68 kg
Porodní délka 47 cm
Délka těhotenství při porodu 39 týden
Dostupné údaje o výšce

23 dní.............51 cm
6 týdnů.........53 cm
3 měsíce......55,5 cm
4 měsíce......60 cm
6 měsíců......66 cm
8 měsíců......68 cm
10 měsíců....70,5 cm
12 měsíců....72,5 cm
18 měsíců...79 cm
3 roky ...........89 cm

doc. MUDr. Marta Šnajderová, CSc., 5. 5. 2021

Dobrý den, vaše dcerka byla při narození drobnější (podle délky), ale ještě v normě. V současné době je její výška na dolní hranici nomy pro stejně staré dívky. Na této skutečnosti se může podílet i rodičovská vloha a růstový vzorec z vaší strany. Nepochybně lze doporučit sledování růstu a tělesné hmotnosti na dětském středisku á 6 měsíců, další postup podle vývoje výsledků měření.

Zaujal Vás tento dotaz?

Také se zeptejte.