#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Dotaz

Dotaz, 11. 11. 2023

Dobrý den ,měla bych prosím dotaz ,jsem strašně zoufalá z mojí dcery,už 2 roky nic nepřibýva.Normalne ji a chutná ji.Jeji sestra má celiakii.Ale ji to z krve nevyšlo.Stitna žláza taky v pohodě.Je sledována u 5 ti doktorů a nikdo nic s ní nedělá .Mohla by jste mi prosím poradit,kde se s dcerou máme jít ,ke kterému doktorovi? Ještě růstový hormon má v pořádku.Dekuji moc Novotná.

Pohlaví dítěte
Výška otce 168 cm
Výška matky 167 cm
Porodní hmotnost 3800 kg
Porodní délka 53 cm
Délka těhotenství při porodu 40 týden
Dostupné údaje o výšce

Markétka váží 13 kilo a měří 100 cm.

Odpověď odborníka, 28. 11. 2023

Dobrý den,
U Markétky neuvádíte věk, kdy byla změřena (výška 100 cm), ani její současný věk. Nemohu se proto vyjádřit, zda je uvedená výška a tělesná hmotnost v pořádku.
Pokud jde o otázky výživy a přibývání na váze, tento problém spadá v prvé řadě do kompetence dětského lékaře, který dítě sleduje na dětském středisku a zná jeho celkový zdravotní stav. Zřejmě již proběhlo základní laboratorní vyšetření na dětském středisku a následné vyšetření v některých odborných ambulancích - uvádíte, že dívku sleduje 5 lékařů. Je nezbytné, abyste vše probrala s dětským lékařem, který má vaši dceru ve své péči na dětském středisku. Tento lékař má k dispozici výsledky a doporučení ze všech odborných ambulancí, kde je dcera sledována. Pokud by bylo potřeba, může dětský lékař požádat o přešetření dívky při hospitalizaci na dětském oddělení podle místa vašeho bydliště. Víc se k problému nelze vyjádřit.

Zaujal Vás tento dotaz?

Také se zeptejte.