#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Předčasná puberta

Dotaz, 18. 5. 2023

Dobrý den,
myslím, že v rodině máme předčasnou pubertu. Babička, máma, sestra i já máme cyklus od 8-9let do 10let jsme byly mezi nejvyššími ve třídách a pak se nám růst zastavil. Jediný kdo to řešil jsem byla já ve 14letech a to mi na endokrinologii řekli že už mám uzavřené růstové kanalky (nebo tak něco už si to přesně nepamatuji.)
Moje dcera je narozena předčasně, ale vždy byla mezi většími v kolektivu. Mudr. nám řekne že je v grafu a není co řešit.
Jenže mě je jasné že pokud to bude mít taky tak z tabulek vypadne až už bude mít cyklus tak najednou hodně vyroste a pak se zastaví. Dotaz jsem psala i na endokrinologický ústav před rokem a bez odpovědi.
Má smysl to teď řešit a nechat někde vyšetřit a hlídat nebo je to zbytečné a mám řešit až nastane výše zmíněné.
Moc děkuji

Pohlaví dítěte Děvče
Výška otce 172 cm
Výška matky 150 cm
Porodní hmotnost 2.2 kg
Porodní délka 45 cm
Délka těhotenství při porodu 34 týden
Dostupné údaje o výšce

7 let 128cm

doc. MUDr. Marta Šnajderová, CSc., 21. 5. 2023

Dobrý den, pokud máte zájem o vyšetření dcery na našem pracovišti (pro předčasnou pubertu u více členů v rodině), můžete se objednat na emailové adrese diaendodeti@fnmotol.cz.
Možný termín bude cca za 4-6 měsíců od objednání. K vyšetření budeme potřebovat přinést údaje o zdravotním stavu a o růstu dívky (Zdravotní a očkovací průkaz dítěte – vystaven dítěti po narození, dětský lékař tam zapisuje údaje při preventivní prohlídce). Též bude třeba přinést zprávu pediatra s údaji o předchorobí – anamnéze, souhrn zdravotního stavu vaší dcery, údaje o výšce rodičů a prarodičů dítěte.

Zaujal Vás tento dotaz?

Také se zeptejte.